Al het game gerelateerde meuk

Hobby's going rampage.. (reviewing)

Door Mortum op vrijdag 28 augustus 2015 12:46 - Reacties (8)
CategorieŽn: Evenementen, Gaming, Hardware, het leven, Views: 5.844

Voor ik mijn nieuwe verhaal wil delen wil ik even terugkomen op de vorige blog :) :

Ondertussen ben ik ingeschreven bij een sportschool waar ik gemiddeld 2 Š 3x in de week nu bezig ben. In de afgelopen weken ben ik ook al een kleine 5kg kwijt zonder dat ik er echt mijn best voor aan het doen ben! en zoals de lijn er nu uit ziet is dit ook nog niet aan het afremmen.

Ik ben dus helemaal happy!
Ik val liever langzaam af door zo min mogelijk te veranderen aan mijn levensstijl (s 'avonds mag ik ook best wel af en toe een biertje ;) )
Dan dat ik alles aan het min/maxxen ben en enkel gefocust moet zijn op mijn doen en laten.

Iedereen nog heel veel dank voor het meedenken en alles! maar nu heb ik lekker mijn draai gevonden, en ik ben ook van plan dit zo vol te houden :)

---------------------------------------------

Hobby's!! Klein puntje van aandacht, deze post verwijst regelmatig naar mijn website.
Als je hierin geen interesse heb, ram een keer op de "terug-knop" van je browser ;) deze blog is namelijk niet bedoeld als reclame, maar mijn ervaringen die ik ermee heb gehad.


Iedereen heeft ze, iedereen geniet van ze... en anderen maken het (soms) een stukkie bonter dan de rest..

Ik ben iemand die in die laatste categorie valt...

Gamen is altijd een hobby van mij geweest waar ik echt uren in kan steken, en dan nog heb ik niet genoeg gehad.
Maar, continu de nieuwste games kopen enzo kan al snel een dure hobby worden, ook als je daarnaast (zoals ik) LAN en gaming evenementen bezoekt!

Dus dan gaat er bij mij een radartje draaien..
Hoe zou het zijn, als jij je hobby's uiteindelijk zichzelf kan laten betalen...

nu had ik al een websiteje (www.mortum.nl) waar ik continu op beloofde regelmatig content te posten, maar blijkbaar is een burn-out iets wat nog net als een aardbeving een paar keer een after-shock geeft en je plannen redelijk door de war kunnen gooien...

Maar die website was er, en toen ik door een kennis werd uitgenodigd om naar BelgiŽ te gaan ontstond spontaan het idee.. "Zal ik een review van mijn ervaring hier schrijven?"

en zo geschiedde:

Ik ging tijdens de LAN lekker genieten van mijn weekendje daar, maar keek tegelijkertijd ook een beetje kritisch om mij heen van wat vind ik goed, en wat kan er beter?
Ook, aangezien de targetpubliek van het evenement de Benelux was gekozen om dit dan ook gelijk in het Engels te schrijven zodat alle aanwezige dit gewoon kon lezen.

Nou.. dan begin je dus aan je allereerste review, vol twijvel of je niet te kritisch bent, of je andere dingen niet teveel met een roze bril bekijkt of juist dat je te pessimistisch bent.
Al met al probeer je dan een zo een eerlijk mogelijke review te schrijven en ook alle positieve en negatieve ervaringen te motiveren.

Het resultaat: Esportsfestival

kleine side-note: die kennis die mij had uitgenodigd is 1 van de organisatoren ;)

Enfin, de review was gemaakt en dan is er de twijfel... zal ik het publiceren, of zal ik toch maar op die delete knop rammen omdat ik sommige punten best negatief vond, dat terwijl de overall feeling van het weekend juist wel weer positief was!

Na een paar uurtjes het scherm open hebben gehad toch maar besloten dit te delen, en die kennis een linkje er naartoe te sturen.

De reactie was 1 die ik eigenlijk niet had verwacht: Hij was er echt oprecht blij mee! en ook werd de link direct intern bij de organisatie doorgemaild en kreeg ik via verschillende kanalen bedankjes voor mijn inzet. (ken je dat moment waarop je dan denkt dat je in de maling genomen wordt, en dat je al aan het zoeken ben naar de camera?... Nou.. dat was zo een moment :P) Maar nee, de reacties waren gemeend, en ik haalde zoveel "energie" uit die positieve ervaring dat ik het reviewen een serieuze kandidaat vond om mijn Gaming hobby uit te breiden, en hopelijk in de toekomst hiermee dus een klein beetje de kostten te kunnen dekken van mijn andere hobby, namelijk gaming.

Ook Foritain heb ik een DM gestuurd met vraagjes voor wat tips, en die heeft mij hierin ook echt geweldig geholpen.
Als je dit leest Foritain, nogmaals bedankt! _/-\o_

Nee... ik ga geen publishers nu nog vragen van "geef keys?!" want ik wil ook echt zoals in elke generic RPG die je kent onderaan beginnen(ik wil mij dus gewoon bewijzen ;) , want momenteel ben ik zelf ook nog niet 100% tevreden :P ), en mij langs die weg omhoog werken tot een punt waarop mij wordt gevraagd om hun "product" te reviewen.

Dit laatste is namelijk in korte tijd ook al een keer gebeurd!

Geen game reviews, maar hardware (PCI-e kabels)

Ik had op het HighFlow forum een vraagstelling waarop ik graag meer te weten wilde komen, namelijk: Kan je SLI draaien op lange (500+mm) PCI-E kabels?

L3P (wie kent hem niet? ;) ) was zo vriendelijk mij te wijzen naar een kleine fabrikant in Taiwan.
en... ik was zo brutaal ze een mailtje te sturen met mijn vraag :P
Al snel kreeg ik de vraag of ik het niet liever zelf wilde testen, en 4 dagen later stond de postbode al voor mijn deur :D


Nu zijn die 2 reviews de enigste 2 serieus geschreven reviews die ik ooit heb gemaakt, dus het is nog lang niet perfect ;)
Maar mijn enthousiasme en prestaties waren wel aanstekelijk. Zo aanstekelijk zelfs dat ik van enkele vrienden de vraag stelde of zij niet ook op mijn site een review konden plaatsen.
Natuurlijk vond ik dat prima, alleen de site is www.mortum.nl.. en die is kwa naam best wel "persoonlijk"...

Dus mijn kop maakte weer overuren en uiteindelijk had ik een geschiktere naam verzonnen en nog geen 10 minuten later was ik eigenaar geworden van 2 nieuwe domeinen:
Let's look into
www.letslookinto.com
www.letslookinto.eu

De naam vond ik stukken beter geschikt voor een reviewsite, en niet zo gericht op 1 persoon!
momenteel ook zijn we bezig met de website in te richten en het geheel een beetje content te geven.
(mijn gamescom verslagje zit ook nog in de pipeline, alleen die website had even voorrang ;) )

Straks hoop ik hiermee wel aanspraak te kunnen maken op dingen zoals Pers-passen bij evenementen als Firstlook en Gamescom zodat we ook daadwerkelijk een kwalitatieve beoordeling kunnen maken op de door ons gespeelde titels op die evenementen. (vaak heb je dan meer speeltijd, minder wachtrijen en ook kans om met de developers te praten)
Maar voor nu is dit allemaal nog een "wens" en moeten wij ons gewoon lekker gaan bewijzen! :)

Anyhow! Ik zie het allemaal wel heel zonnig in, ik heb al een aantal evenementen en een 4-tal upcomming titels waarvan ik in de beta zit. Dus content genoeg voor de komende periode :D

...en we zien wel waar het schip strand daarna ;)

Mochten jullie tips hebben voor een (indie) game die wat meer spotlight kan gebruiken dan kunnen jullie die in de comments hier onder zetten of me mailen op: robin@letslookinto.com

The Party en Dutch Comic Con

Door Mortum op woensdag 8 april 2015 16:36 - Reacties (6)
CategorieŽn: Evenementen, Fantasy, Fotografie, Gaming, Hardware, het leven, Views: 1.222

Afgelopen weekend stond voor mij in het teken van de weekend-events.

Ik ben de zaterdag (28 maart) naar Dutch Comic Con gegaan, hier ben ik achter 2 dingen gekomen:

1. Low Light Photography is F*cking lastig als het zo onwijs druk is!

2. Comic Cons zijn niet mijn ding...


link naar het album:
https://www.flickr.com/ph...l/sets/72157651289669698/

Nu ging ik gewapend met een 18-55 lens en een flitser de beurs over, enkel denk ik dat het gewoon mijn pech was want ik stond iedere keer net met de gave groepjes aan de verkeerde kant :P


Nu kon ik gelukkig van enkel Cosplayers even snel een plaatje schieten, maar helaas denk ik dat meerdere mensen gewoon een haat hebben ontwikkeld tegenover een camera (even tof kijken of Łberhaupt een reactie geven als ik men vriendelijk vraag of ik een foto mag maken zat er voor vele niet bij, terwijl ik van vele de characters kende en die dus duidelijk NIET aan het cosplayen waren).

... Waarom ga je dan zoveel energie stoppen in een (vaak) awesome outfit als je toch niet op de foto wilt. :/

De beurs zelf was gaaf.. voor de doelgroep.. en ik heb ontdekt dat ik dus niet tot die groep behoor, weliswaar heb ik mijn Blizzard collectie kunnen uitbreiden met een collectors edition van de "Art of Blizzard" boek, maar de beurs zelf viel mij gewoon tegen.

Misschien had ik simpelweg andere verwachtingen, ben ik niet "nerdy" genoeg of lagen de meeste dingen gewoon niet in mijn interesses, dat laat ik in het midden, ik was in ieder geval na 3 uur weer uitgekeken en weer terug naar huis.


The (lan-) Party 13: https://www.flickr.com/ph...l/sets/72157651744193225/

Dit..

Dit ligt wel in mijn interessegebied!
Heerlijk een weekend lang gamen, ouwenhoeren over hardware en bierdrinken met vrienden!

Nu heb ik mijn LAN gear voor deze editie geŁpgraded met een opvouwbare bolderkar en de luchtbedden definitief vaarwel gezegd en een 2,2m stretcher mee genomen.
Voordelen:
Geen lekkages meer!
Onder je bed kan je al je meuk bewaren
Je (dronken) buurman rolt nu niet meer middennacht schuin over je bed heen (tenzij je buurman ook op een stretcher ligt :P )

Ook hier weer lekker foto's gemaakt, gebuurt bij vrienden van HighFlow en de E-Sport teams waar ik nog redelijk veel contact mee had.

wat ik nog wel het mooiste vond is het gratis koffie + fris beleid!
*Mortum likes! _/-\o_

Ook mijn eigen systeem (foto gemaakt van voor ik serieus werd in fotografie) had weer veel bekijks getrokken en hiervan zijn ook redelijk wat foto's gemaakt.. alleen.. ik zie hem dagelijks dus ik was het een beetje vergeten om die mee te pakken met de detailfoto's :P

Dit brengt mij ook gelijk op het volgende:
Wie van jullie vind het leuk om eens samen te gamen?
Van HighFlow ken ik al genoeg mensen, maar ik sta altijd open voor nieuwe contacten!

Jullie kunnen vinden op steam Battle.net: Mortum#2331 en op Skype: info@mortum.nl

Voeg me toe: vergeet niet te vermelden dat je via Tweakers mij gevonden heb (ik krijg 10 uitnodigingen van botjes per dag, dus standaard invites worden vaak genegeerd) en dan stuur ik je een IP toe van de Teamspeak waar ik en mijn vrienden vaak te vinden zijn :).

Welkom

Door Mortum op maandag 9 maart 2015 12:59 - Reacties (15)
CategorieŽn: Fantasy, Fotografie, Gaming, het leven, Views: 1.867

Zoals de titel al zegt: Welkom op mijn blog!

Sommige van jullie zijn mij al eens op het gaming fora tegen gekomen (ja ik ben daar niet meer werkzaam), en voor andere ben ik nog een redelijk onbekend gezicht.


Wie ben ik:

Ik ben Robin van der Molen a.k.a. Mortum,
de nickname is ontstaan uit mijn "alternatieve periode" waar nicknames vaak richting "Reaper, Death, Grimm, Necrotic e.d." gingen.

Ik wilde een dergelijke toon zetten, alleen niet met de standaard namen meegaan. Dus wat hoe denk ik dan... Indien het interessant moet klinken, dan vermelden we het in het Latijn! (sort-of variant, Succes gegarandeerd :+ )

Ik ben twintig maart negentienhonderdachtentachtig geboren in het prachtige Alkmaar, waarna ik eenmaal het ziekenhuis uit mocht ruim 11 jaar in Bergen heb gewoond.

op mijn 11e ben ik verhuisd naar een boerderij op de rand van Alkmaar (met heeeeeeeeeeel brak internet :+ ) en nu sinds 2 jaar heb ik een leuk appartementje gekocht in Alkmaar zelf.


Gezien ik redelijk actief ben op gaming gebied (meer als in het bezoeken van evenementen) en ik ook mijn interesses heb bij Fantasy/sci-fy evenementen. EN! ik nu sinds kort mijn fotografie hobby wat serieuzer aan het oppakken ben, lijkt het mij een leuk idee om hier wat meer over te schrijven.

Enerzijds om voor mijzelf weer wat ongeforceerd te leren schrijven (ja! ik waardeer correcties op taalfouten), en anderzijds omdat ik best wel "toffe shit" mee maak tijdens evenementen en hobby.


Vragen? :D