Een site gefaald, een Abofest geslaagd en een kunsje rijker!

Door Mortum op maandag 18 juni 2018 13:37 - Reacties (18)
CategorieŽn: Evenementen, Laserdingen, het leven, Views: 3.237

Van je fouten moet je leren...


In mijn vorige blog had ik in de reactie gezet dat ik best een klusje wilde aannemen in ruil voor een website!
(Domein + hosting heb ik uiteraard al, het ging mij om een aantal wordpress installaties naast elkaar)

Ik moet helaas zeggen dat ik dat aanbod in trek..

Deze Tweaker heeft achteraf zijn fout wel erkend, enkel zijn we niet tot een oplossing gekomen..

Een welwillende tweaker had namelijk aangeboden op dit verzoek in te gaan en wilde hiervoor 50 munten uit hout, dit waren uitnodigingen voor een trouwerij van een familielid.

Opzich was dit echt wel een toffe opdracht, aangezien ik ook trouwfotograaf ben, en omdat ik nog geen idee had wat ik wilde voor de site, bood ik aan om eerst de snij en graveerwerk te doen, en dat we samen later wel keken naar de oplossing rondom mijn website.

(Ik ben een flut designer, dus hij is tot op heden nog niet gereed :P )

Maargoed, mij werd een file aangeleverd met daarop het ontwerp, en al op een raster verspreid, enkel moest ik dit nog even omzetten naar een andere raster zodat ik minder materiaalverlies had.

Fout 1, de file was voor mij prima in orde, geen spelfoutjes oid, datum stond er keurig op, en ik heb daar ook geen aandacht meer aan besteed.


De testrun: 10 munten gemaakt, en een fototje gestuurd
Reactie was "helemaal gaaf" en ik had gelijk de complete batch aan gezet..

3 uur graveer en snij tijd verder tussendoor nog een paar fototjes van de laser in actie, het was allemaal mooi. En ik liet mij niet kennen en heb ook gewoon PostNL betaald voor de verzending.

Een paar dagen later kreeg ik enkel het volgende bericht:
Hi!

Ik heb ze vanmiddag opgehaald, maar mn <familielid> zag dat er juni staat ipv juli. Dit is een fout vanaf degene geweest die het ontwerp heeft gemaakt...

Heb je toevallig nog een website nodig? :p
Dit was even een tilt momentje voor mij:
Ik maak de opdracht in volle vertrouwen vooruit, draag de materiaalkosten + verzendkosten e.d., en krijg nu de reactie: "Oops foutje, doe nog eens? Kthxbai!"

Dus ik heb de beste man even een rekensom gegeven wat het grapje kost als hij het bij een concurrent zou laten doen..

En gaf hem daarom 2 opties: (in beide gevallen wilde ik ivm kans op wrok zijn verplichting tot mijn website laten vallen)
- Hij zoekt iemand anders.
- Of ik breng voor de 2e batch wel onkosten in rekening..

Enkel kreeg ik gelijk het volgende naar mijn hoofd geslingerd

"maar ik dacht dat we in ieder geval volwassen mensen waren" :')
En dat zijn websitewerk veel meer zou kosten dan die berekening...

Toegegeven, hij had wel een aantal ideeen voor de site waar ik nog niet over had nagedacht, maar al snel leek het meer op een potje piemels vergelijken dan een interactie om tot een professioneel resultaat te komen...

Hij bood wel aan om evengoed de site te maken, enkel was ik bang dat hier de verkeerde sfeer was ontstaan, en dat mijn inloggegevens delen met deze persoon niet de meest slimme actie zou wezen.

Ik heb de beste man daarom uitleg gegeven wat mijn intentie was met de site (enkel wordpress installaties omdat ik een sukkel ben die weinig weet van websites, en het dus simpel moet blijven ;) )
Maar wederom verteld dat ik hem vrijstelde van zijn verplichting tot het maken van de site, want de sfeer was al verpest..

Helaas is het daarbij ook stil gebleven...

Mijn les is in ieder geval geleerd: Vooraf alles duidelijk maken..
En voor mijn eigen gemoedsrust huur ik liever iemand in die voor mij met de website wil sleutelen.
Dan weet ik zeker dat het met de juiste motivatie gebeurd..

Abofest!!!

En tevens ook een beetje het ontstaan van Laserdingen!!
Vooralsnog heb ik enkel thuis nog voor mijzelf zitten experimenteren.. Wat is er mogelijk.. Wat kan ik allemaal.. en hoe snel gaat dit?

En nu stond ik zomaar afgelopen zaterdag in de kantine van Tweakers met 82kg techniek te pronken! :D

Zaterdagochtend om 11:30 was ik aangekomen waarbij Ginz mij even hielp het apparaat uit de bus te laden en naar boven te brengen.
Eenmaal boven werd ik vriendelijk onthaald door alle andere crew en het installeren was begonnen!

Het kan gebeuren dat tijdens transport de spiegels uit lijn trillen waardoor de uitlijning niet meer klopt, enkel zelfs die kleine fix is mij gespaard gebleven en kon daarom direct beginnen met laseren van de sleutelhangers!!

Enkel een oops momentje, het waaide buiten flink, en de ramen konden enkel op de kiepstand staan..
Resultaat waren dat de verse plasticdampen direct terug naar binnen waaide en dus iedereen mocht mee genieten van de aroma's die toen aanwezig waren :+
(Later een paar brokken karton in die kier geramd, dat hielp gelukkig het 90% te verminderen)

Toen de sleutelhangers bijna klaar waren kwamen de eerste Tweakers al binnen, en die hadden mij even geholpen de hangers op alfabetische volgorde te leggen! (Thx Dame en heer!!)

Voor wie dit leest en nog steeds beteuterd naar zijn vieze sleutelhanger kijkt, die stof is de residue van het weggebrande materiaal, even boenen onder lopend water met een borsteltje en dan is het mooi schoon! (ik had geen tijd om 150 sleutelhangers schoon te maken :P )

Daarna begonnen met de Tweakers Bierpullen!!
Ik gok zelf dat ik een doos of 5 leeg heb gemaakt deze dag! (en hierdoor hooguit 20 min. pauze gehad :P )

16 pullen per doos x 5 en ik had er 1 over dus 79 pullen!!!!!

(het ging ook sneller dan verwacht!!)

Echt supertoffe reacties gehad op het apparaat, en vol trots de 1ne na de andere pul voorzien van de usernames waaronder we elkaar kennen hier bij Tweakers! :)

Veel vragen gehad over het in het licht kijken en hoe gevaarlijk dat was (Spoiler: net zo gevaarlijk als in een felle zaklamp staren) en welke temperatuur die laser nu heeft!

Grappig genoeg heeft de laserstraal zelf geen temperatuur, maar enkel energie die zich vertaalt naar intense warmte zodra dit iets raakt! (denk temperatuur van de oppervlakte van de zon)
Daardoor onstaan in glas micro-fractuurtjes in de oppervlakte die dus de uitstraling geeft dat dit wit is geworden. En in geval van hout de verkleuring die ook bij verbranding ontstaat. (enkel verbrand hout en plastic niet, het verdampt bijna instant)

Ik heb in ieder geval genoten!!
En als je naar je bierpul kijkt en je nick, neem dan nog een slok en denk even aan mij :D

Overigens... Ik heb helemaal geen foto's gemaakt die dag! Kunnen jullie de foto's en filmpjes met mij delen die jullie hebben gemaakt? :D
En dan nu het laatste dingetje, Fotografie.. op hout.. door een laser...
I Frikkin did it!! ik kan eindelijk foto's bewerken waardoor dit mooi wordt op hout!! :D
https://1drv.ms/f/s!Ag3_qiSRDpmTsdBW4lMWSSYG6xN8ew (onedrive linkje! Ik vul dit achteraf misschien nog even aan met meer werk, dit is voor mij dan makkelijker :P )

Jammer genoeg kon ik dit zaterdag niet laten zien..
Maar er komt nog een groot e-sport evenement van Tweakers.. Misschien heb ik mij dusdanig goed gedragen dat ik dan ook mag komen met mijn laser! :P


To be continued!!...

Volgende: Ik maak ook eens een grapje... 01-06 Ik maak ook eens een grapje...

Reacties


Door Tweakers user sebastius, maandag 18 juni 2018 13:50

Inderdaad een beetje jammer als je een dienst uitwisselt en dat je dan ook nog een 'hoi fout van mij kun je het nog een keer doen'. En dan nog zo'n truttige reactie.

Lees ik nou goed dat je op glas graveert?

Door Tweakers user Mortum, maandag 18 juni 2018 13:54

ach ja.. ik kan mij er niet te lang druk om maken, ik ben alleen wel als een idioot door mijn opstartbudget aan het branden (pun intended), maar heb ook duidelijk aangegeven dat ik het niet nogmaals weg kan geven.

Dus, ik een les rijker, weer wat om van mij af te schrijven.
En deze tweaker wat creatief brandhout voor zijn openhaard :+

Glas, Jazeker! ik heb mijn gorillaglass achterkant van mijn telefoon ook al voorzien van nickname :+

Door Tweakers user Deakers, maandag 18 juni 2018 15:17

die hout brand werkstukken zien er verschrikkelijk goed uit!
Ik zou bij de hout werken kleur-variatie van hout tot zwart verwachten. Hoe kom je dan aan de witte tint ?

Door Tweakers user Mortum, maandag 18 juni 2018 15:24

Deakers schreef op maandag 18 juni 2018 @ 15:17:
die hout brand werkstukken zien er verschrikkelijk goed uit!
Ik zou bij de hout werken kleur-variatie van hout tot zwart verwachten. Hoe kom je dan aan de witte tint ?
Thanks!! ik ben er zelf ook wel trots op!

Kleurgradatie heb ik niet heel strak in de hand, dit was gewoon een hele lichte houtsoort
(Berken)

Mijn bereik van zwart naar wit is op de PC 256 tinten, enkel met de laser moet ik dit naar 2 tinten omzetten. (Dithering) Op de PC ziet het er daarna ook niet meer uit, enkel door een kunstje wat mijn technische kennis ook te boven gaat van de laser wordt het resultaat wel weer zeer gedetailleerd met verschillende tinten! :D

Door Tweakers user Mortum, maandag 18 juni 2018 15:30

Als je overigens heel erg in zoomt op het graveerwerk dan zie je dit:
https://tweakers.net/ext/f/JeddATp31gjrUB9Apz0q1SQS/full.jpg

(4 lijnen per milimeter)

Door Tweakers user Foritain, maandag 18 juni 2018 16:31

* Foritain drinkt lekker een biertje uit de nieuwe engraved mok :D

Thanks Mortum :D

En ngh. Altijd leuk als mensen geen idee hebben van hoeveel tijd (en/of geld) het kost om sommige mooie dingen voor elkaar te krijgen he? :D O-)

Knutsel lekker door reclamemaker :D :>

Door Tweakers user sebastius, maandag 18 juni 2018 20:34

Hey als je een keer in de buurt van Den Haag zit wil ik je wel uitnodigen bij Revspace. Wij hebben ook een lief klein lasertje staan ;) (Fabcreator Fabkit) maar onze software (Laserweb) is denk ik nog niet zo goed in graveren als degene die jij hebt.

Door Tweakers user Rowdy.nl, maandag 18 juni 2018 20:49

Klote actie inderdaad, ook enorm stom dat niemand dat daar voor de testbatch ziet... :|

Ik maakte vroeger mijn websites zelf, maar tegenwoordig koop ik gewoon een design en ben ik er klaar mee. Er zijn diverse sites waar je gewoon voor een habbekrats een mooi template kunt kopen, ik kijk zelf bij ThemeForest. Mijn template kostte destijds iets van 45$. Daar kan ik het zelf niet voor. Hoop categoriŽn, goede support en vaak is het gewoon een zipje uploaden, paar plugins eventueel erbij installeren en je bent good to go.. ;) Misschien heb je d'r wat aan..

[Reactie gewijzigd op maandag 18 juni 2018 20:50]


Door Tweakers user Mortum, maandag 18 juni 2018 20:58

sebastius schreef op maandag 18 juni 2018 @ 20:34:
Hey als je een keer in de buurt van Den Haag zit wil ik je wel uitnodigen bij Revspace. Wij hebben ook een lief klein lasertje staan ;) (Fabcreator Fabkit) maar onze software (Laserweb) is denk ik nog niet zo goed in graveren als degene die jij hebt.
Klinkt als een plan! ik neem dan even wat geprepareerde files van mijzelf mee, ik denk dat je nog verrast zal zijn wat hij wel kan :D

Door Tweakers user Mortum, dinsdag 19 juni 2018 08:46

Rowdy.nl schreef op maandag 18 juni 2018 @ 20:49:
Klote actie inderdaad, ook enorm stom dat niemand dat daar voor de testbatch ziet... :|
Ach.. so be it. Ik heb er van geleerd :)
Ik maakte vroeger mijn websites zelf, maar tegenwoordig koop ik gewoon een design en ben ik er klaar mee. Er zijn diverse sites waar je gewoon voor een habbekrats een mooi template kunt kopen, ik kijk zelf bij ThemeForest. Mijn template kostte destijds iets van 45$. Daar kan ik het zelf niet voor. Hoop categoriŽn, goede support en vaak is het gewoon een zipje uploaden, paar plugins eventueel erbij installeren en je bent good to go.. ;) Misschien heb je d'r wat aan..
Top! ik ga daar eens tussen neuzen of daar ook wat voor mij tussen zit.
Ik zoek eigenlijk nog een methode zodat men zelf de afbeelding al kan uploaden naar mij toe, want nu probeerd men de foto's via Facebook naar mij te sturen... en dan kan ik het ongeveer op postzegelgrootte printen zonder zichbaar kwaliteitsverlies :+

Door Tweakers user SinergyX, dinsdag 19 juni 2018 10:48

Wanneer ga je orders aannemen voor die foto's op hout? :D

Dat is even mooi spul om te zien.

Door Tweakers user Mortum, dinsdag 19 juni 2018 10:52

SinergyX schreef op dinsdag 19 juni 2018 @ 10:48:
Wanneer ga je orders aannemen voor die foto's op hout? :D

Dat is even mooi spul om te zien.
Thanks!! (ik heb ongeveer 14(ish) platen weggefikt voordat ik het goed onder de knie had :+ )

Aangezien ik net die stap niet wil nemen om aan te kondigen dat ik orders aan neem, mag je er van uit gaan dat wanneer ik een "kunstje" toon, ik hier comfortabel genoeg mee ben dat ik dit ook voor andere wil doen ;)

Maar dat kan ik in betere diepgang via DM uitleggen ;)

Door Tweakers user TheNephilim, dinsdag 19 juni 2018 12:25

Mortum schreef op dinsdag 19 juni 2018 @ 08:46:
[...]
Ik zoek eigenlijk nog een methode zodat men zelf de afbeelding al kan uploaden naar mij toe, want nu probeerd men de foto's via Facebook naar mij te sturen... en dan kan ik het ongeveer op postzegelgrootte printen zonder zichbaar kwaliteitsverlies :+
Gewoon WeTransfer gebruiken: https://wetransfer.com/.

Door Tweakers user Mortum, dinsdag 19 juni 2018 12:29

Dat is idd een optie, enkel vind ik het mooier als er op de site een soort van foto submit optie is. Dan staat het namelijk direct op mijn server en gaat dat niet via een 3e partij (waar sommige Fotografen heel gevoelig voor zijn)

Door Tweakers user LankHoar, dinsdag 19 juni 2018 17:33

Even advocaat van de duivel spelen:
Hi!

Ik heb ze vanmiddag opgehaald, maar mn <familielid> zag dat er juni staat ipv juli. Dit is een fout vanaf degene geweest die het ontwerp heeft gemaakt...

Heb je toevallig nog een website nodig?
Ik zie daar nergens dat hij zegt niet te willen "betalen" voor een nieuwe batch, en suggereert imo juist met die laatste zin dat hij meer diensten wil leveren voor nog een batch. Ik weet natuurlijk niet hoe je reactie was, en wanneer je over "tilt" spreekt kan ik me voorstellen dat je redelijk geirriteerd overkwam. Dan is zijn laatste reactie over volwassenheid natuurlijk nog steeds niet op zijn plaats, echter kan het zijn dat je elkaar zo tegen het harnas in jaagt.

Verder: super mooie graveringen, netjes hoor! :+

Door Tweakers user Mortum, dinsdag 19 juni 2018 17:59

LankHoar schreef op dinsdag 19 juni 2018 @ 17:33:
Even advocaat van de duivel spelen:
[...]
Tuurlijk was ik "not amused" maar ik had naar mijn idee (en voor de zekerheid ook andere mee laten lezen, die deelde de mening) een keurig "professionele" reactie gegeven.

Maar het verhaal staat redelijk compleet in de blog..

Hoewel het boetekleed keurig werdt gedragen vond meneer het maar raar ondanks mijn uitleg dat mijn tijdsbudget en financiŽle budget voor deze actie wel gespendeerd was en dat ik niet akkoord ging met nog maar die hele batch draaien in ruil de site.

maar.. eind goed.. ik ben nu zelf aan het knutselen geslagen voor de site :+

Door Tweakers user The_Punisher, woensdag 20 juni 2018 15:26

Er staat het volgende.

Heb je toevallig NOG een website nodig? :p

Dus of je nog een 2e website nodig hebt.
Dan wil hij die ook nog wel maken voor een 2e run.
Hij wil een cadeau geven aan een familielid zonder dat het hem veel geld kost maar alleen uren voor een site maken.


Die 2e site heb jij niet nodig en had je dus het uitgerekende bedrag als tegenvoorstel kunnen sturen.

Ik denk dat het miscommunicatie is geweest.
:) :)

Door Tweakers user Mortum, donderdag 21 juni 2018 10:51

The_Punisher schreef op woensdag 20 juni 2018 @ 15:26:
Er staat het volgende.

Heb je toevallig NOG een website nodig? :p

Dus of je nog een 2e website nodig hebt.
Dan wil hij die ook nog wel maken voor een 2e run.
Hij wil een cadeau geven aan een familielid zonder dat het hem veel geld kost maar alleen uren voor een site maken.


Die 2e site heb jij niet nodig en had je dus het uitgerekende bedrag als tegenvoorstel kunnen sturen.

Ik denk dat het miscommunicatie is geweest.
:) :)
Mortum schreef op maandag 18 juni 2018 @ 13:54: maar heb ook duidelijk aangegeven dat ik het niet nogmaals weg kan geven.
Hier is verder ook geen reactie meer op geweest ;)

Reageren is niet meer mogelijk