Mijn brein, hij houd me bezig :)

Door Mortum op woensdag 9 september 2015 14:50 - Reacties (28)
Categorie: het leven, Views: 5.285

Dit is een beetje een experimenteel blogje, laat me weten wat je er van vind!

Ken je die gedachten:
"Man.. het zou toch wat zijn als ik de loterij win, dan kan ik eindelijk XX doen en XX kopen!"
Nouja.. ik wel :P

Vaak kan je zo lekker erover ga dromen dat je opeens alles veel rooskleuriger gaat zien en je bijna in staat ben om een staatslot te gaan kopen!

Bijna alleen... want ik ken mijn kop, en ik weet gelukkig mijn dromen en realiteit te onderscheiden.

Maar speculeren/fantaseren blijft mij altijd boeien, het houd mij bezig en indien je positief blijft, ook heel vrolijk!

Ik ben namelijk best wel een dromer, als ik een poosje niets te doen heb ben ik mij alweer in allerlei ideeŽn aan het wanen en ook regelmatig zit ik dan ook met m'n gedachte in een totaal andere situatie dan dat ik daadwerkelijk ben.

(misschien heb ik tijd teveel.. wie zal het zeggen ;) )

De realiteit vind ik al langere tijd niet meer leuk, waar je in de supermarkt vroeger nog door iedereen goeiedag werd gewenst, is het nu bijna een zeldzaamheid om niet chagrijnig aangestaard te worden als er van mijn kant een "Goedemiddag" eruit floept!

Mijn gedachtegangen maken voor mij alles wat vermakelijker, en hierdoor merk ik ook dat ik mijzelf scherper en vrolijker hou.

Als ik boodschappen aan het doen ben ik niet alleen bezig met wat ik die week wil gaan eten, nee... ik ben om mij heen aan het kijken in de hoop wat Pareidolia te spotten.
Of simpelweg met totaal andere dingen bezig zoals een simpele vraagstelling: "Wat als ...." en dan de meest belachelijke situatie verzinnen en daarop een passende reactie/oplossing bedenken.

Bijvoorbeeld, wat als je een super kracht mocht uitkiezen: wat zou je dan willen.
Mijn antwoord zou hierop "tijdreizen" zijn.

Waarom tijdreizen?

Tijdreizen is naar mijn mening de sterkste super kracht die je maar kan krijgen.
We spelen allemaal wel eens een game toch?

Als je als Mario in een afgrond springt, of als ieder ander willekeurig character zodra je een fout maakt en de missie faalt...

Dan begin je gewoon opnieuw.. ;)

De film Next laat een leuke weergave zien van hoe het zou zijn als iemand 2 minuten in de toekomst kan kijken. (aanrader, ik vond hem leuk!)

Bedenk jezelf eens wat een opties je heb als je kan tijdreizen, je kan het gebruiken voor goed, en dus bijvoorbeeld een jonge Adolf Hitler wat manieren leren en hem respect laten geven aan zijn medemens.

Of voor kwaad, en even een stop maken in de toekomst, alle sportuitslagen noteren, en terug in het heden de Lotto even uitkleden. (Back to the future ;) )

Je kan natuurlijk ook een run maken op alle in de toekomst en verleden gemaakte uitvindingen, en daar patenten op leggen!

Naja.. de mogelijkheden zijn eindeloos..

Wees gerust, ik ben wel eens bij een professional geweest.. Ik heb een creatieve geest, maar ik ben niet (helemaal :+ ) gek.


Waar denken jullie aan tijdens het alledaagse leven? :D

Volgende: Doe maar lekker normaal: 11-'15 Doe maar lekker normaal:
Volgende: Geweten: Geld vragen. 03-'15 Geweten: Geld vragen.

Reacties


Door Tweakers user Qwerty-273, woensdag 9 september 2015 14:54

Geen staatslot = geen prijs (in de staatsloterij)
Wel een staatslot = een minime kans op een prijs (in de staatsloterij)

Dromen kan bij alle twee ;)

Door Tweakers user TheFes, woensdag 9 september 2015 15:00

Ik ken deze gedachten wel :) Heel herkenbaar..
Overigens heb ik elke maand een minieme kans op een grote prijs bij de staatsloterij ;)

Door Tweakers user yousql, woensdag 9 september 2015 15:27

Heb je de film chronicle gezien? Dat vind ik een heerlijke superkracht film om over te dagdromen.

In plaats van mee doen aan al die loterijen kan je beter ergens een spaarrekening openen en er elke maand een x bedrag op storten. Dan 'win' je na 30 jaar gegarandeerd een leuk bedrag.

Door Tweakers user Mortum, woensdag 9 september 2015 15:27

Veritasium heeft een leuk testje gedaan over winkansen en daadwerkelijke winst.

Voor mij is de Staatsloterij een te grote verliespost om er Łberhaupt mee te beginnen ;)

Door Tweakers user Mortum, woensdag 9 september 2015 15:28

Jazeker!
Zeer leuke film, enkel niet een superpower die wat voor mij is :P
[me/]mompelt iets over hoogtevrees...[/me]

Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 9 september 2015 15:32

je kan het gebruiken voor goed, en dus bijvoorbeeld een jonge Adolf Hitler wat manieren leren en hem respect laten geven aan zijn medemens.
Door iets te veranderen in de geschiedenis verander je het heden. Hoewel WOII alles behalve leuk was voor Europa heeft het daarna wel voor een krachtige eenmaking gezorgd. Stel je voor dat Hitler nooit aan de macht was gekomen. Denk je dat de frustraties van de Duitsers geen andere uitlaatklep zou hebben gevonden? Wat zou het rode leger dan hebben gedaan? Wat met de opkomst en de val van de Sovietrepubliek?

Ga je naar de toekomst om de winnende cijfers te halen dan verander je diezelfde toekomst op het moment dat je die cijfers gebruikt. Ook dan heb je weer geen enkele invloed meer over welke veranderingen er gaan plaatsvinden en of deze goed of slecht zijn voor ons.

Tijdreizen klinkt leuk, maar is mogelijk 1 van de gevaarlijkste dingen die er kan bestaan.

En voor je game: save games & respawning. En als het echt niet lukt: cheaten (maar wel enkel in single player aub).

Door Tweakers user Mortum, woensdag 9 september 2015 15:42

Blokker_1999 schreef op woensdag 09 september 2015 @ 15:32:
[...]
Door iets te veranderen in de geschiedenis verander je het heden.
Ongetwijfeld! daarom doe je dat dus continu totdat de toekomst helemaal naar wens is.
Of je wordt drastischer en start een 1-mans zaak zoals de politie in Minority Report :+

Maar je moet dan dus idd keuzes maken, pak ik wat groots aan (een grote gebeurtenis in de geschiedenis) of pak je wat kleins. (zorg ervoor dat "Jantje" zijn nek niet breekt toen hij van zijn fiets viel).

Hierover nadenkend moet je ook denken aan alle parallelle universums
Zo zal er ook een parallelle universum zijn waar wij best buddies zijn, en een andere waar jij bijvoorbeeld president in curaÁao bent. (ik noem maar een random land)

Alles maar dan ook echt alles is volgens die theorie op 1 moment mogelijk.


Food for tought... ;)

(Korrel zout mensen, ben nog steeds gewoon random aan het fantaseren ;) )

[Reactie gewijzigd op woensdag 9 september 2015 15:44]


Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 9 september 2015 15:54

En wie zegt dat je de toekomst zo kan manipuleren dat je het gewenste resultaat bekomt? En zou je dat uiteindelijk wel bevallen? Stel je even voor: een wereld zonder oorlog en zonder armoede. Op het eerste zicht is dat heel leuk. Deze ochtend nog in het nieuws: kindersterfte daalt wereldwijd. Allemaal goed en wel, maar ondertussen blijven we kweken als konijnen en leven we steeds langer. We zitten nu al voorbij een bevolkingsgrens waarbij we kunnen zeggen dat deze planeet ons zou kunnen onderhouden. In die ideale wereld gaan er dus weer andere keuzes gemaakt moeten worden.

Door Tweakers user Ample Energy, woensdag 9 september 2015 16:04

Ik denk dat een blog een beetje te klein is voor een 'what if tijdreizen'-discussie :P Dat doe ik liever met bier op de bank met wat vrienden. Dan past een loterijblog beter, denk ik.

Ik denk dat je het meeste wint door geen geld uit te geven aan een lot en te gaan sparen, maar ik moet toegeven dat ik eens in het jaar een lot haal. Een straatje dan, dat zijn 10 1/5e loten voor 20 euro. Dat risico wil ik nog wel lopen voor een kans op een paar miljoen euro.
Mortum schreef op woensdag 09 september 2015 @ 15:42:
[...]
of pak je wat kleins. (zorg ervoor dat "Jantje" zijn nek niet breekt toen hij van zijn fiets viel).
De dokters zitten nu zonder werk en de technici die de helikopters onderhouden kunnen naar huis. Hele opleidingen worden geschrapt en leraren worden ontslagen. Depressies en financiŽle schade alom, alleen maar omdat jij zo nodig een kind moest redden. Blijf maar lekker gewoon :P

Het universum is helaas even te complex om als mens te gaan tijdreizen. Als het al mogelijk is denk ik dat 'we' alleen naar een parallel universum kunnen reizen, omdat je anders je eigen universum sloopt :P

Door Tweakers user Mortum, woensdag 9 september 2015 16:14

Ample Energy schreef op woensdag 09 september 2015 @ 16:04:
Ik denk dat een blog een beetje te klein is voor een 'what if tijdreizen'-discussie :P
YYYYYYYYYYYYYYYYYYYUUUUUUUUUUUP! ( ~Lana from Archer)


Maar neemt niet weg dat het gewoon leuk is om iets totaal ongegronds lekker te verdedigen :P

Het is bijna net zo makkelijk als gewoon discussiŽren op het internet :+
Ample Energy schreef op woensdag 09 september 2015 @ 16:04:De dokters zitten nu zonder werk en de technici die de helikopters onderhouden kunnen naar huis. Hele opleidingen worden geschrapt en leraren worden ontslagen. Depressies en financiŽle schade alom, alleen maar omdat jij zo nodig een kind moest redden. Blijf maar lekker gewoon :P
Je heb helemaal gelijk... :/

Ik ga wel gewoon de Lotto misbruiken dan, dan doe ik de "minste schade" }>

[Reactie gewijzigd op woensdag 9 september 2015 16:15]


Door Tweakers user woekele, woensdag 9 september 2015 17:24

hij houdt
ervan
je vindt
het houdt

etc. :)

Door Tweakers user Ample Energy, woensdag 9 september 2015 19:28

Mortum schreef op woensdag 09 september 2015 @ 16:14:
Ik ga wel gewoon de Lotto misbruiken dan, dan doe ik de "minste schade" }>
Haha, soms heb je van die momenten in je leven waarin je ineens weet welke koers je moet gaan varen, hŤ :P

Door Tweakers user i-chat, woensdag 9 september 2015 19:34

yousql schreef op woensdag 09 september 2015 @ 15:27:
Heb je de film chronicle gezien? Dat vind ik een heerlijke superkracht film om over te dagdromen.

In plaats van mee doen aan al die loterijen kan je beter ergens een spaarrekening openen en er elke maand een x bedrag op storten. Dan 'win' je na 30 jaar gegarandeerd een leuk bedrag.
als je op school bij geschiedenis hebt opgelet weet je hoe banken zijn ontstaan, en waar bankbilljetten vandaan komen, wat promessen zijn, en belangrijker nog, wat 'bewaargeld is' het is namelijk zo dat de rente al een tijdje op nagenoeg 0% staat, en de economie nog steeds niet draait, door de rente te verlagen hoopt de ecb dan vaak een aanwakkerend effect te veroorzaken, echter lager dan 0 kun je niet gaan, tenzij.... en daarom verwijs ik naar onze geschiedenis... men weer bewaargelden insteld...

het zou een te grote spoier zijn om je uit te leggen wat dat voor effecten heeft, maar laat ik je vast dit vertellen, een lot uit de loterij is dan een betere investering dan jouw (spaar)plan.

Door Tweakers user Jogai, woensdag 9 september 2015 19:35

Na 2 regels dacht ik hieraan: http://simpleprogrammer.c...happy-programmer-edition/

Maar idd, ik denk ook wel eens vage shit. Laatste idee: bouw een echte transformer in samenwerking met peterbilt.

Door Tweakers user Mortum, woensdag 9 september 2015 19:41

Jogai schreef op woensdag 09 september 2015 @ 19:35:
Na 2 regels dacht ik hieraan: http://simpleprogrammer.c...happy-programmer-edition/

Maar idd, ik denk ook wel eens vage shit. Laatste idee: bouw een echte transformer in samenwerking met peterbilt.
het maken van de transformer lijkt me niet de grootste uitdaging, de AI dir dat ding tot leven moet wekken daarentegen wel:P

Door Tweakers user PerlinNoise, woensdag 9 september 2015 21:58

Ik snap nooit zo goed waarom mensen meedoen aan een loterij. Deze heb je namelijk al gewonnen, maar blijkbaar beseffen mensen in Nederland dat niet. De kans dat je twee keer de loterij wint is heel erg klein... ;)

Door Tweakers user -RetroX-, donderdag 10 september 2015 07:57

De beste manier om veel geld te verdienen met een loterij is er door ťťn te beginnen. :P

Door Tweakers user Mortum, donderdag 10 september 2015 08:31

-RetroX- schreef op donderdag 10 september 2015 @ 07:57:
De beste manier om veel geld te verdienen met een loterij is er door ťťn te beginnen. :P
Haha, maar dan is het toch maar een gok om te zien of het aanslaat ;)

Door Tweakers user Stef012, donderdag 10 september 2015 09:57

Buiten mijn dagdromen over allerlei technische gadgets welke niet binnen mijn bescheiden budget passen, sta ik er net zo in als Mortum.
Opgegroeid in een klein dorpje waar een "hallo" of "goedendag" gebruikelijk is. Helaas is dat nu niet meer zo, en wordt je aangekeken alsof je rechtstreeks het gesticht in kan. Misschien sta ik er wel naief in, maar toch blijf ik het proberen. En als het dan toch lukt een gemompelde "hallo" terug te krijgen, denk ik DE AANHOUDER WINT! ;)

Door Tweakers user HawVer, donderdag 10 september 2015 13:53

Vroeger kon ik goed dagdromen over van allerlei fantastisch dingen die ik mee zou maken. Als kind konden we ook goed fantaseren over hoeveel geld je wel niet weg zou geven als je een loterij zou winnen. Nu weet ik wel dat een loterij je niet gelukkiger maakt. Ik denk dat je optimaal gelukkig kan zijn als je in alle basisbehoeftes bent voorzien en tevreden bent met wat je hebt. Dat begint met jezelf te vergelijken met mensen die het minder hebben. En niet met mensen die het beter hebben. Misschien wordt je wel gelukkiger als je als rijke tussen 'armen' woont? :P

Nu gebruik ik die kwaliteit inlevingsvermogen om nieuwe, nog niet bestaande userinterfaces te ontwerpen.

Door Tweakers user jimz93, donderdag 10 september 2015 19:11

eerste keer dat ik het lees maar ťrg vermakelijk te noemen!

Toppie :D

Door Tweakers user Ample Energy, vrijdag 11 september 2015 12:31

Moet wel toegeven dat, ondanks mijn kritiek, dit 1 van de populairste recente blogs is :P
Waarschijnlijk ga je vandaag over de 3.000 views heen :P

[Reactie gewijzigd op vrijdag 11 september 2015 12:31]


Door Tweakers user mashell, vrijdag 11 september 2015 14:25

Ik denk dat je optimaal gelukkig kan zijn als je in alle basisbehoeftes bent voorzien en tevreden bent met wat je hebt. Dat begint met jezelf te vergelijken met mensen die het minder hebben.
Huh? Serieus? Om gelukkig te zijn moet je ellende van anderen bekijken en denken "blij dat ik het niet zo slecht heb". Daar wordt je toch eerder depressief van dan gelukkig?
Zou eigen geluk niet gewoon helemaal uit jezelf (of je directe naasten, zoals je gezin) moeten komen en niet van de ellende van anderen?

[Reactie gewijzigd op vrijdag 11 september 2015 14:25]


Door Tweakers user Willian40, vrijdag 11 september 2015 14:25

Bij het tijdreizen moest ik gelijk denken aan dat alles uit kansen bestaat. Kleine gebeurtenissen triggeren een hoop grotere dingen. Je gaat terug in het verleden en je dood Hitler nadat die aan de macht gekomen is, je gaat vervolgens weer terug. Na de dood van Hitler is het volk in zijn trots gekrenkt en ziet een andere generaal de kans om aan de macht te komen of Stalin valt in zijn paranoia Duitsland aan en besluit dat het daarmee niet afdoende is. Die generaal of Stalin heeft je familie (ouders) uitgeroeid en omdat je voorouders dus eigenlijk niet bestaan hebben sterf je als complicatie(compensatie) tijdens het tijdreizen.

Tijdreizen is te complex om te bevatten ;-) Wat niet complex is maar simpel statistiek is de staatsloterij aka vrijwillige belasting; jackpot gedeeld door aantal loten - aanschafprijs van lot is je 'winst'(verlies)


Door Tweakers user JustTweak, maandag 14 september 2015 08:24

I'm not crazy. My mother had me tested! :9 _/-\o_

Door Tweakers user Mortum, maandag 14 september 2015 14:35

de tering, 4K views :|

Ik denk dan dat mijn "experimentje" een succes te noemen is :+

Iedereen ook hartelijk dank voor de reacties. die waren voor mij net zo vermakelijk als mijn blog voor jullie was (hopelijk)

Ik ben zelf een dislect, maar een fout in de tekst is gewoon een fout, en als deze (normaal) gemeld wordt dan probeer ik die ook zo snel mogelijk te fixxen (alleen op dit moment heb ik even vakantie dus het kan wat langer duren ;) :D )


Anyhow.. ik denk dat de volgende blog weer even wat serieuzer wordt maar ik weet nu wel dat ik gewoon een "brainfart" blog tussendoor kan knallen :)

Door Tweakers user Deurges, dinsdag 15 september 2015 17:19

Het is zeker de moeite waard om over na te denken, maar het kan in principe ook niet. Want wellicht is die kleine wijziging die jij maakt, net genoeg om jou Łberhaupt niet te laten tijdreizen waardoor het eigenlijk allemaal niet is gebeurd... Dus... :+

En daarbij, dromen is prima. Veel geld winnen lijkt geweldig en dat is het ook, maar dan moet je ook meer willen weggeven. De wereld kan pas veranderen als mensen meer geven en oprecht hulp accepteren. Als je eenmaal een dusdanige stabiele financiŽle situatie hebt voor jezelf, is het tijd om terug te geven en andere te helpen.

Even een minder serieus iets.. Stel je voor, je kunt iedereen manipuleren om te doen wat jij wilt, mannen en vrouwen. Dan hoef je niks hebben, dan krijg je het.. Ohja, tegenstrijdig denken is niet zo moeilijk :Y)

Er is veeeeeel te doen in deze wereld en je moet toch echt een genie zijn om overal rekening mee te kunnen houden... With great power comes great responsibility

Reageren is niet meer mogelijk