Hobby's going rampage.. (reviewing)

Door Mortum op vrijdag 28 augustus 2015 12:46 - Reacties (8)
CategorieŽn: Evenementen, Gaming, Hardware, het leven, Views: 5.843

Voor ik mijn nieuwe verhaal wil delen wil ik even terugkomen op de vorige blog :) :

Ondertussen ben ik ingeschreven bij een sportschool waar ik gemiddeld 2 Š 3x in de week nu bezig ben. In de afgelopen weken ben ik ook al een kleine 5kg kwijt zonder dat ik er echt mijn best voor aan het doen ben! en zoals de lijn er nu uit ziet is dit ook nog niet aan het afremmen.

Ik ben dus helemaal happy!
Ik val liever langzaam af door zo min mogelijk te veranderen aan mijn levensstijl (s 'avonds mag ik ook best wel af en toe een biertje ;) )
Dan dat ik alles aan het min/maxxen ben en enkel gefocust moet zijn op mijn doen en laten.

Iedereen nog heel veel dank voor het meedenken en alles! maar nu heb ik lekker mijn draai gevonden, en ik ben ook van plan dit zo vol te houden :)

---------------------------------------------

Hobby's!! Klein puntje van aandacht, deze post verwijst regelmatig naar mijn website.
Als je hierin geen interesse heb, ram een keer op de "terug-knop" van je browser ;) deze blog is namelijk niet bedoeld als reclame, maar mijn ervaringen die ik ermee heb gehad.


Iedereen heeft ze, iedereen geniet van ze... en anderen maken het (soms) een stukkie bonter dan de rest..

Ik ben iemand die in die laatste categorie valt...

Gamen is altijd een hobby van mij geweest waar ik echt uren in kan steken, en dan nog heb ik niet genoeg gehad.
Maar, continu de nieuwste games kopen enzo kan al snel een dure hobby worden, ook als je daarnaast (zoals ik) LAN en gaming evenementen bezoekt!

Dus dan gaat er bij mij een radartje draaien..
Hoe zou het zijn, als jij je hobby's uiteindelijk zichzelf kan laten betalen...

nu had ik al een websiteje (www.mortum.nl) waar ik continu op beloofde regelmatig content te posten, maar blijkbaar is een burn-out iets wat nog net als een aardbeving een paar keer een after-shock geeft en je plannen redelijk door de war kunnen gooien...

Maar die website was er, en toen ik door een kennis werd uitgenodigd om naar BelgiŽ te gaan ontstond spontaan het idee.. "Zal ik een review van mijn ervaring hier schrijven?"

en zo geschiedde:

Ik ging tijdens de LAN lekker genieten van mijn weekendje daar, maar keek tegelijkertijd ook een beetje kritisch om mij heen van wat vind ik goed, en wat kan er beter?
Ook, aangezien de targetpubliek van het evenement de Benelux was gekozen om dit dan ook gelijk in het Engels te schrijven zodat alle aanwezige dit gewoon kon lezen.

Nou.. dan begin je dus aan je allereerste review, vol twijvel of je niet te kritisch bent, of je andere dingen niet teveel met een roze bril bekijkt of juist dat je te pessimistisch bent.
Al met al probeer je dan een zo een eerlijk mogelijke review te schrijven en ook alle positieve en negatieve ervaringen te motiveren.

Het resultaat: Esportsfestival

kleine side-note: die kennis die mij had uitgenodigd is 1 van de organisatoren ;)

Enfin, de review was gemaakt en dan is er de twijfel... zal ik het publiceren, of zal ik toch maar op die delete knop rammen omdat ik sommige punten best negatief vond, dat terwijl de overall feeling van het weekend juist wel weer positief was!

Na een paar uurtjes het scherm open hebben gehad toch maar besloten dit te delen, en die kennis een linkje er naartoe te sturen.

De reactie was 1 die ik eigenlijk niet had verwacht: Hij was er echt oprecht blij mee! en ook werd de link direct intern bij de organisatie doorgemaild en kreeg ik via verschillende kanalen bedankjes voor mijn inzet. (ken je dat moment waarop je dan denkt dat je in de maling genomen wordt, en dat je al aan het zoeken ben naar de camera?... Nou.. dat was zo een moment :P) Maar nee, de reacties waren gemeend, en ik haalde zoveel "energie" uit die positieve ervaring dat ik het reviewen een serieuze kandidaat vond om mijn Gaming hobby uit te breiden, en hopelijk in de toekomst hiermee dus een klein beetje de kostten te kunnen dekken van mijn andere hobby, namelijk gaming.

Ook Foritain heb ik een DM gestuurd met vraagjes voor wat tips, en die heeft mij hierin ook echt geweldig geholpen.
Als je dit leest Foritain, nogmaals bedankt! _/-\o_

Nee... ik ga geen publishers nu nog vragen van "geef keys?!" want ik wil ook echt zoals in elke generic RPG die je kent onderaan beginnen(ik wil mij dus gewoon bewijzen ;) , want momenteel ben ik zelf ook nog niet 100% tevreden :P ), en mij langs die weg omhoog werken tot een punt waarop mij wordt gevraagd om hun "product" te reviewen.

Dit laatste is namelijk in korte tijd ook al een keer gebeurd!

Geen game reviews, maar hardware (PCI-e kabels)

Ik had op het HighFlow forum een vraagstelling waarop ik graag meer te weten wilde komen, namelijk: Kan je SLI draaien op lange (500+mm) PCI-E kabels?

L3P (wie kent hem niet? ;) ) was zo vriendelijk mij te wijzen naar een kleine fabrikant in Taiwan.
en... ik was zo brutaal ze een mailtje te sturen met mijn vraag :P
Al snel kreeg ik de vraag of ik het niet liever zelf wilde testen, en 4 dagen later stond de postbode al voor mijn deur :D


Nu zijn die 2 reviews de enigste 2 serieus geschreven reviews die ik ooit heb gemaakt, dus het is nog lang niet perfect ;)
Maar mijn enthousiasme en prestaties waren wel aanstekelijk. Zo aanstekelijk zelfs dat ik van enkele vrienden de vraag stelde of zij niet ook op mijn site een review konden plaatsen.
Natuurlijk vond ik dat prima, alleen de site is www.mortum.nl.. en die is kwa naam best wel "persoonlijk"...

Dus mijn kop maakte weer overuren en uiteindelijk had ik een geschiktere naam verzonnen en nog geen 10 minuten later was ik eigenaar geworden van 2 nieuwe domeinen:
Let's look into
www.letslookinto.com
www.letslookinto.eu

De naam vond ik stukken beter geschikt voor een reviewsite, en niet zo gericht op 1 persoon!
momenteel ook zijn we bezig met de website in te richten en het geheel een beetje content te geven.
(mijn gamescom verslagje zit ook nog in de pipeline, alleen die website had even voorrang ;) )

Straks hoop ik hiermee wel aanspraak te kunnen maken op dingen zoals Pers-passen bij evenementen als Firstlook en Gamescom zodat we ook daadwerkelijk een kwalitatieve beoordeling kunnen maken op de door ons gespeelde titels op die evenementen. (vaak heb je dan meer speeltijd, minder wachtrijen en ook kans om met de developers te praten)
Maar voor nu is dit allemaal nog een "wens" en moeten wij ons gewoon lekker gaan bewijzen! :)

Anyhow! Ik zie het allemaal wel heel zonnig in, ik heb al een aantal evenementen en een 4-tal upcomming titels waarvan ik in de beta zit. Dus content genoeg voor de komende periode :D

...en we zien wel waar het schip strand daarna ;)

Mochten jullie tips hebben voor een (indie) game die wat meer spotlight kan gebruiken dan kunnen jullie die in de comments hier onder zetten of me mailen op: robin@letslookinto.com

Volgende: Mijn brein, hij houd me bezig :) 09-'15 Mijn brein, hij houd me bezig :)
Volgende: Vaarwel, mijn luie leven! 06-'15 Vaarwel, mijn luie leven!

Reacties


Door Tweakers user Jeroenneman, vrijdag 28 augustus 2015 12:56

Dat Esports festival artikel belicht ook mooi de praktische kant van zaken. Veel background informatie en goede foto's.


Ik zou voor je komende reviews echter wel een keuze maken:

- In het Nederlands schrijven
- Meer tijd besteden aan het checken van je Engelse review.

Het is grammaticaal allemaal prima in orde. Maar de zinsconstructies zijn soms niet helemaal zuiver.

When I arrived after a 255km trip across the Netherlands and Belgium it was first time to check-in.

The only thing I received extra during check-in were 2 tickets what would give me 2 free breakfast meals. "which"

Normally I would wear shorts in order to beat some of the heat in an area where a lot of computers also would exhaust some extra warmth into the room, but this event I actually was extremely satisfied with the temperature! Te lange zin, hij loopt niet lekker meer.

Door Tweakers user Mortum, vrijdag 28 augustus 2015 13:01

Het engels is idd iets wat ik beter onder de knie moet gaan krijgen, daarom zie ik het ook als "oefening baart kunst" dus ik moet het ook gewoon meer doen.

Zoals ik ook in de blog schreef, het was mijn allereerste poging. en ook om die reden wil ik het niet meer achteraf editen (want ik heb zelf ook na een maand wel het 1 en ander gevonden :P )

Thanks voor je feedback! :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 28 augustus 2015 14:31]


Door Tweakers user Luuk1983, vrijdag 28 augustus 2015 14:10

Ondertussen ben ik ingeschreven bij een sportschool waar ik gemiddeld 2 Š 3x in de week nu bezig ben. In de afgelopen weken ben ik ook al een kleine 5kg kwijt zonder dat ik er echt mijn best voor aan het doen ben! en zoals de lijn er nu uit ziet is dit ook nog niet aan het afremmen.

Ik ben dus helemaal happy!
Ik val liever langzaam af door zo min mogelijk te veranderen aan mijn levensstijl (s 'avonds mag ik ook best wel af en toe een biertje ;) )
Dan dat ik alles aan het min/maxxen ben en enkel gefocust moet zijn op mijn doen en laten.
Let wel op dat dit altijd op een gegeven moment een beetje afvlakt, dus wees niet teleurgesteld als het even niet zo snel meer gaat! Daarnaast bouw je (afhankelijk van wat je doet) spieren. Aangezien spieren iets van 7x zwaarder zijn dan vet is het goed mogelijk dat je op een gegeven moment zelfs aankomt. Het vetpercentage en percentage spiermassa is echt belangrijker dan puur gewicht.

En natuurlijk met 's avonds af en toe een biertje gerust. De truuk is wel om ervoor te zorgen dat je niet te makkelijk 'dat mag best wel af en toe' zegt, want voor je het weet heb je 100 dingen die 'af en toe wel mogen' en dan schiet het ook niet op. Maar goed om te lezen dat je in ieder geval je draai gevonden hebt!

Door Tweakers user Ample Energy, vrijdag 28 augustus 2015 14:18

Mortum schreef op vrijdag 28 augustus 2015 @ 13:01:
Het engels is idd iets wat ik beter onder de knie moet gaan krijgen, daarom zie ik het ook als "oefening baard kunst" dus ik moet het ook gewoon meer doen.
Dat moet 1 woord zijn: baardkunstoefening.

Sorry :P


Ik ga van het weekend wat beter naar de site kijken, maar nu viel me op dat alle plaatjes bij mij trillen. Heb je dat vaker gehoord of ligt dat aan mij met m'n oncourante browsers en plugins?

Door Tweakers user Mortum, vrijdag 28 augustus 2015 14:32

Ample Energy schreef op vrijdag 28 augustus 2015 @ 14:18:
[...]

Dat moet 1 woord zijn: baardkunstoefening.

Sorry :P
Ik weet van niets! O-)
http://www.dieponderzoek....uploads/2011/01/baard.jpg :P
Ik ga van het weekend wat beter naar de site kijken, maar nu viel me op dat alle plaatjes bij mij trillen. Heb je dat vaker gehoord of ligt dat aan mij met m'n oncourante browsers en plugins?
Je bent de eerste die dit meld, welke browser gebruik je?

Edit:
Niets meer posten op het forum! jou post count is mooi zo! :P

[Reactie gewijzigd op vrijdag 28 augustus 2015 14:34]


Door Tweakers user sypie, zaterdag 29 augustus 2015 09:36

Paar opmerkingen:
* Als Mortum je persoonlijke blog/site is zou ik de link ook niet zo snel willen leggen op je nieuwe site. (als in: het verhaaltje bij de schrijver)
* In de footer staat dat je nog geen KvK vermelding hebt. Als je niks verkoopt is daar ook geen aanleiding voor. Alleen als je er een bedrijf van gaat maken en geld gaat genereren dan wordt het een ander verhaaltje. Je moet dan ook nog eens boven een bepaald bedrag uit komen voordat dit aan de orde is.

Verder: lekker doorgaan, soms is de ervaring beter dan het geld wat je er mee verdient.

Door Tweakers user -RetroX-, zondag 30 augustus 2015 12:41

sypie schreef op zaterdag 29 augustus 2015 @ 09:36:
* In de footer staat dat je nog geen KvK vermelding hebt. Als je niks verkoopt is daar ook geen aanleiding voor. Alleen als je er een bedrijf van gaat maken en geld gaat genereren dan wordt het een ander verhaaltje. Je moet dan ook nog eens boven een bepaald bedrag uit komen voordat dit aan de orde is.

Verder: lekker doorgaan, soms is de ervaring beter dan het geld wat je er mee verdient.
Een KvK inschrijving (als eenmanszaak) kost je ťťnmalig 50 euro. De jaarlijkse kosten zijn er tegenwoordig niet meer. Mocht je facturen schrijven en je hebt weinig omzet dan mag je de btw houden onder de "kleine ondernemers regeling". Heb je (nagenoeg) geen inkomsten maar wel uitgaven dan kan je de betaald btw weer terugkrijgen.

Je wordt pas door de belastingdienst als "ondernemer" gezien als je iets van 20 uur per week werkt aan je bedrijf (waarmee je bedrijf dus voor het grootste deel je bron van inkomsten is). Zolang je af een toe iets doet heb je dus niet te maken met "bijzondere" regels enzo.

Door Tweakers user Ample Energy, dinsdag 1 september 2015 10:02

Mortum schreef op vrijdag 28 augustus 2015 @ 14:32:
Je bent de eerste die dit meld, welke browser gebruik je?

Edit:
Niets meer posten op het forum! jou post count is mooi zo! :P
http://0.media.collegehum...712ecad9113-micdrop06.gif
:+

Reageren is niet meer mogelijk